RÖGBI: EURÓPA-BAJNOKI BRONZÉREM

Városunkat és sportegyesületünket hét nagykőrösi tojáslabdás képviselte az április 21. és 28. között rendezett zágrábi Junior Rögbi Európa-bajnokságon.
Hatalmas elismerés és megtiszteltetés, hogy a csapatkapitányi pozícióra Perlaki Mártont kérte fel a Magyar Rögbi Szövetség szakvezetése. A nagykőrösi kapitány vezetése alatt a nemzeti csapat egy hét alatt három rendkívül erőt próbáló mérkőzést játszott a horvát fővárosban.
 
Az első mérkőzést Bulgária korosztályos gárdája ellen vívta a nemzeti különítmény, fölényes sikert aratva. ( Eredmény: HUN 57 – 0 BUL) A magyar együttes 57 pontjából 20 pontot szerzett nagykőrösi játékos: Nagyszombati Zoltán (5); Perlaki Márton (5); Caiezza Márió (5); Szőke Szabolcs (5).
 
A második összecsapásra Szlovákia válogatottja ellen került sor, szerdán. A győzelem itt sem maradt el (Eredmény: HUN 31 – 15 SLK), ahogyan a nagykőrösi pontszerzés sem: Perlaki Márton (5); Király Kevin (5).
 
Sajnos hiába a két győztes mérkőzés, csapatunk pontversenyben alulmaradt. Két mérkőzéssel a hátuk mögött és veretlenül álltak pályára szombaton a magyar játékosok Moldávia együttese ellen a harmadik mérkőzésen a bronzéremért folytatott harcban, ismét sikerrel. (Eredmény: HUN 41 – 5 MLD) Ezúttal Caiezza Márió (10) pontszerzéseinek örülhetett egyesületünk.
 
Az aranyéremért és a hatalmas kontinens kupáért Horvátország és Izrael küzdött meg egymással. Hazai pályán és közönség előtt ünnepelhették győzelmüket a horvát fiatalok.

A Honfoglalók Rugby Club és Törpi Rögbi Utánpótlás Műhely Sportegyesületet képviselők névsora: Perlaki Márton (c); Caiezza Márió; Szőke Szabolcs; Nagyszombati Zoltán; Szentpéteri Levente; Nyerges Ádám; Király Kevin.
 
Gratulálunk a magyar csapatnak és a kiválóan szereplő nagykőrösi Honfoglalóknak!

Honfoglalók Rugby Club és
Törpi Rögbi Utánpótlás Műhely SE

 

Címke: