Özönvízszerű eső, jégeső, vihar Nagykőrösön

Ismét sok dolguk akadt a tűzoltóknak, a június 11-i vihar, valamint a borzalmas mennyiségű csapadékot árasztó özönvízszerű eső miatt. A Város több utcája is " úszott ", a percek alatt lezúduló extrém mennyiségű eső miatt, melyet az egyébként tiszta és jó állapotú csapadékelvezető rendszer képtelen volt elnyelni. Országosan okozott a tegnapi vihar hasonló jelenségeket, Nagykőrösön azonban a tűzoltók beszámolója szerint személyi sérülés szerencsére nem történt, és jelentősebb anyagi kár sem esett.

 

Íme Csámpai Attila szóvivő beszámolója a tegnapi napról:

 

Ismét károkat okozott a viharos időjárás tegnap délután Nagykőrösön. Hétfőn a kora esti órákban számos bejelentés érkezett a Pest megyei műveletirányításra – elsősorban Nagykőrösről – a vihart követően. A térségben átvonuló szélsőséges időjárás kidőlt fákat, letört ágakat, elárasztott pincéket, épületeket hagyott maga mögött. A Gát, a Csokonai, a Krúdy Gyula és az Angyal utcákban több méteres kidőlt fákat, leszakadt ágakat kellett eltávolítani a város tűzoltóinak. A Biczó Géza utcában egy családi ház helyiségeibe, a Kecskeméti, Zöldmező utcákban pincékbe befolyt vizet kellett a ceglédi hivatásos tűzoltóknak szivattyúval eltávolítani. A káresemények során személyi sérülés nem történt.
Fotó: Nagykőrös ÖTP, és facebook, Információk: Csámpai Attila tű. százados, Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, Megyei szóvivő

 

 

Címke: