Megszüntetné a nagykőrösi mozit a Jobbik és a Jobb Nagykőrösért Egyesület?

Korábbi lapszámunkban megírtuk, hogy Nagykőrösön egyre népszerűbb a mozi, mely a környéken a legolcsóbb jegyárakkal várja a közönséget, széles filmrepertoárral. A teljes árú jegyeket 890 forintért, a diák és nyugdíjas jegyeket pedig 700 forintért árusítják.

 

Tavalyi bevételük mindösszesen 3 638 715 Ft volt. Egyre több a teltházas előadás a Kőrös Art moziban, rengeteg premier filmet is vetítenek. Mindez a Nagykőrösi Arany János Kulturális Központ tavalyi éves beszámolójában olvasható. Mindenki számára örömteli volt ez a kis hír, aki szereti Nagykőröst. Sajnos azonban a Jobb Nagykőrösért Egyesület elnökének „magánlapjának„ a Heti Híreknek, mely teljes mellszélességgel támogatja a Jobbikot, nem jött be a kőrösi mozi népszerűsége. Fél oldalas cikkben cikizik, alázzák a Kőrös Art mozit, és azokat, akik örülnek a mozinak, illetve látogatják. Egyértelmű pénzkidobásnak nevezik a nagykőrösi mozi létezését, és pofátlanságnak nevezik azt, hogy lapunk beszámolt a Kőrös Art mozi népszerűségéről.

 

Sajnos így egyértelmű, hogy ha ez a levélke megjelent, akkor a Jobb Nagykőrösért Egyesület és a Jobbik bizony be is záratná ezt a mozit, mert szerintük, idézem: „pénzkidobás„. Ezzel sok száz nagykőrösi embertől vennék el a lehetőségét annak, hogy a környéken a legolcsóbban, kényelmesen mozizhassanak. Leépítenének egy jól működő kulturális létesítményt, még be is záratnák azt. Gyűlölködik a cikkében az ábrahámi-zágrábi oldal, tombolnak azon, hogy Kőrösön mozi működik. Nyilvánvaló, hogy azok, akik a Kőrös Art mozi ellen ordibálnak, még soha nem ültek be oda egyetlen előadásra sem, tehát ha rajtuk múlna, tényleg nem lenne néző…

 

Rossz hírem van azonban számukra: Egyre többen járnak a nagykőrösi moziba, egyre több a teltházas előadás, és bizony egyre több Popcorn fogy.  Miért fáj ez az Ábrahám-Zágráb féle sötét oldalnak? Minden, ami a nagykőrösieknek siker vagy eredmény, az nekik kudarc?

Lőrinczy Veronika

 

Címke: