Csoda a határban, a „ semmiből „ nőtt ki pár hét alatt: Naperőművet épít Nagykőrös határában az ALTEO

25 éven keresztül termel majd napenergiát az ALTEO nagykőrösi erőműve

Mint ahogyan lapunk arról beszámolt, Nagykőrös külterületén épül az a naperőmű, amely az Alteo Csoport újabb megbízásában jön létre, miután megvásároltak két fotovoltaikus projekttársaságot. Az idei év első felétől huszonöt éven keresztül értékesítik majd a villamos energiát. / A képek a helyszínen készültek. /

A megvásárolt társaságok, a True Energy Kft. és az F.SZ. Energia Kft. összesen majdnem 7 megawatt teljesítményű, 14 egységből álló berendezés építési engedélyével rendelkeznek. Ezzel az Alteo naperőművi portfoliójának névleges teljesítménye eléri a 20 megawattot.

A nagykőrösi erőmű építését 2019. január 18-án kezdték meg a már körbekerített területen, mondta el lapunknak Nagy Norbert, az ALTEO Nyrt. projektmenedzsere, aki hozzátette, hogy az új létesítmény már tavasszal termelni fog.

Gyakorlatilag egy kisebb fajta csoda szemtanúi lehetnek azok, akik látják, hogy hogyan épül az ALTEO erőműve, mely gyakorlatilag a „’ semmiből „ nőtt ki a határban. Több helyen már a napkollektorokat is felhelyezték, a tartók már mindenhol állnak. A létesítményt persze nem főként a szépsége miatt szeretjük, hanem azért, mert környezetkímélő módon termeli az energiát. Az külön bónusz, hogy mindezt Nagykőrösön.

Az ALTEO Nagykőrösön máshol is jelen van már évek óta, hiszen ők üzemeltetik a biogáz üzemet.

A naperőművi beruházásról folyamatosan hírt adunk Önöknek.

Lőrinczy Veronika

Címke: