65 éves a Toldi iskola- Boldog születésnapot!

Több száz ember megmozdult a Toldi iskola hívó szavára -  Szép kulturális színfoltja volt városunknak a Toldi Miklós Élelmiszeripari Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium „TOLDI 65” című rendezvénye. A 65. születésnapját ünneplő intézménybe az ország minden tájáról érkeztek az egykori diákok, tanárok, vendégek.
Az egyhetes rendezvényen számtalan tudományos, kulturális és gasztronómiai érdekességgel lehetett találkozni. A programok már a hét elején elkezdődtek: előadások, filmvetítések az archívum féltett kincseiből, kiállítások, lovagi torna, szótárbemutató, vetélkedők, rejtvények voltak. A többprofilú iskola minden elméleti, gyakorlati és kollégiumi munkaközössége, valamint diákszervezete is készült.

A legtöbb program a nyilvánossá tett zárónapon várta az idelátogatókat. Az ünnepre érkezőt a bejáratnál az iskola múltját bemutató fotókiállítás fogadta. Itt többen tekinthettek nosztalgiával egykori önmagukra. Kisné Rózsa Ibolya igazgatónő ünnepi beszéde után városunk polgármesterével, Dr. Czira Szabolccsal, Földi László országgyűlési képviselővel és Kiss Imre nyugalmazott igazgatóval emlék kőrisfát ültetett el.
A délutáni II. Toldis Forgatagra ellátogattak a környék legnagyobb élelmiszeripari cégei. Az Univer Product Zrt. képviselői kiállítottak, a teszteket helyesen kitöltők pedig ajándékban is részesülhettek. A Bonduelle és a Fornetti széles termékskálájából kóstolót tartott a vendégeknek, valamint megízlelhettük Paska László borász nedűit. Kötetlenül beszélgethettünk rendezvényünk díszvendégeivel: az erősember Fekete Lászlóval és Asztalos Istvánnal, a Magyar Konyhafőnökök Egyesületének elnökével.

Az aulában a tanulók ügyesen mutatták az érdeklődőknek a torták és mézeskalácsok díszítését, a pillecukor-készítést, s volt kenyérlángos és kürtöskalácssütés és kóstolás is. Nagy népszerűségnek örvendett a sütivásár. Üdítő színfolt volt a néptáncosok spontán fel-felvillanó látványa, de volt még zumba és just dance. Találkozhattunk illatkreátorokkal. Logikai és idegen nyelvi játékra is volt lehetőség, működött a petangue és a biliárd, lehetett nemezelni. A kollégiumban sokan kíváncsiak voltak a szabadulószobára, az illatlabirintusra, s volt, aki a nosztalgiaszoba régi emlékei, tárgyai között kutatott szívesen. Kellemes volt a teaházban elfogyasztani egy finom, forró teát.


A tornateremben lehetőség nyílt tanár- diák - szülő közös röplabda, tollaslabda és asztaltenisz játékokra. Működött a konditerem is. Nagy érdeklődést keltett a sportpályán tartott lovas íjászati bemutató. Eközben az udvaron tucatnyi osztály és közösség bográcsos és grilles étele készült. A finom falatokat a zsűri értékelte és díjazta.

A látogatók szervezetten bemehettek olyan helyekre is, ahová eddig csak képzeletük kalauzolhatta. Egész délután igazi programforgataggá változott a Toldi iskola, amit a cukrász oktatók erre az ünnepi alkalomra alkotott különleges tortájának felszeletelése zárt.

A rendezvény főszervezői Harcziné Kmetty Enikő igazgatóhelyettes és Bakóné Drexler Ilona munkaközösség-vezető tanárnő lehetővé tették, hogy ezen a napon bejárható legyen az iskola. A kellemes hangulatú, emlékeket felidéző szép napot egy retró diszkó zárt.

Ismét bebizonyosodott, jó itt tanulni, jó a Toldi egyre bővülő közösségébe tartozni, jó ide bejönni, visszajönni sok-sok év múlva is. Boldog születésnapot, Toldi!
Fekete Tiborné tanárnő