Kormányzati hírek

Feliratkozás Kormányzati hírek hírcsatorna csatornájára
www.kormany.hu - Hírek
Frissítve: 51 perc 20 másodperc

Magyarország érdeke a gazdasági együttműködés növelése Thaifölddel

2019, február 15 - 17:16
Thaiföld a térsége legnagyobb gazdasága, ezért Magyarország érdeke az együttműködés növelése az ázsiai országgal - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten.

A thaiföldi miniszterelnök-helyettessel tárgyalt Semjén Zsolt

2019, február 15 - 16:25
A hivatalos magyarországi látogatáson tartózkodó Chatchai Sarikulya tábornokot, a Thaiföldi Királyság miniszterelnök-helyettesét fogadta magyar kollégája a Miniszterelnökség Karmelita épületében pénteken.

Tájékoztató akciót indít a kormány a bevándorlást ösztönző brüsszeli tervekről

2019, február 15 - 15:36
A kormány tájékoztató akciót indít a bevándorlást ösztönző brüsszeli tervekről - közölte a kormányszóvivő.

A magyar kormány határozottan elítéli az Indiában, Pulwamában bekövetkezett szörnyű terrortámadást

2019, február 15 - 14:21
A magyar kormány határozottan elítéli az Indiában, Pulwamában, 2019. február 14-én bekövetkezett szörnyű terrortámadást, amely számos emberélet követelt és sokan súlyosan megsebesültek.

Megnyílt a Kultúrházak éjjel-nappal rendezvénysorozata

2019, február 15 - 12:47
Megkezdődött pénteken a Kultúrházak éjjel-nappal idei rendezvénysorozata, amelynek keretében több száz magyarországi és nyolc külföldi helyszínen várják programokkal a hétvégén az érdeklődőket.

Komoly lehetőséget jelent a magyar gazdaságnak a délkelet-ázsiai kapcsolatépítés

2019, február 15 - 12:37
Komoly lehetőséget jelent a magyar gazdaságnak és cégeknek a kapcsolatok szorosabbra fűzése Délkelet-Ázsiával - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten.

Sajtóközlemény

2019, február 15 - 12:21
Prof. Dr. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere csütörtökön, Budapesten fogadta Iain Lindsay-t, az Egyesült Királyság rendkívüli és meghatalmazott magyarországi nagykövetét.

Hamarosan elérheti a 10 ezer milliárd forintot a magyar autóipar éves teljesítménye

2019, február 15 - 11:39
A nemsokára kezdődő és a tervezett fejlesztéseknek köszönhetően a magyar autóipar éves termelési értéke hamarosan elérheti a 10 ezer milliárd forintot - jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter az Enmech Hungary Kft. beruházását bejelentő pénteki sajtótájékoztatón Budapesten.

El kell utasítanunk, hogy bevándorlókontinenst csináljanak Európából

2019, február 15 - 11:16
Szükség van arra, hogy Európa visszatérjen keresztény kulturális alapértékeihez, a migráció helyett pedig a családokat támogassuk – mondta Varga Judit, a Miniszterelnökség európai uniós kapcsolatokért felelős államtitkára hivatalos müncheni látogatása során.

A pénzügyi együttműködés a magyar-kínai kapcsolatok egyik leggyorsabban fejlődő területe

2019, február 15 - 10:22
A pénzügyi együttműködés a magyar-kínai kétoldalú kapcsolatok egyik leggyorsabb ütemben fejlődő területe – emelte ki Varga Mihály Liu Liange-vel, a Bank of China alelnökével folytatott megbeszélésén.

A hatéves bérmegállapodás és a reálbérek emelkedése is hozzájárult a gazdaság növekedéséhez

2019, február 15 - 08:43
A Pénzügyminisztérium pénzügypolitikáért felelős helyettes államtitkára szerint a hatéves bérmegállapodás, a reálbérek emelkedése, a fogyasztás és a beruházások növekedése is hozzájárultak ahhoz, hogy a magyar gazdaság 2018-ban 4,9 százalékkal tudott bővülni.

Mintegy félszáz határmenti kerékpáros rendezvény létrejöttét segíti az ITM

2019, február 15 - 08:29
Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) 23 millió forinttal támogatja a környezettudatos szemléletet erősítő, határokon átnyúló kerékpáros túrák, programok megvalósítását a „Kerékpárral 7 határon át” programsorozatban.

Szeptember végén lesz a 79. OMÉK Budapesten

2019, február 14 - 17:45
Szeptember 26. és 29. között rendezi meg immár 79. alkalommal az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítást és Vásárt (OMÉK) az agrártárca az Agrármarketing Centrummal (AMC) közösen a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban, a rendezvény megvalósítására 1,2 milliárd forintot biztosít a költségvetés - jelentette be Nagy István agrárminiszter csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón.

Új elnökség a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat élén

2019, február 14 - 16:55
Kiemelt feladatunk a vidéki sokszínűség megtartása, mely büszkeséggel tölti el az ott dolgozó embereket - hangsúlyozta Nagy István agrárminiszter Csopakon, a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat (MNVH) elnökségi alakuló ülésén.

Az uniós mezőgazdasági tárgyalásokon is támogatja egymást Magyarország és Szlovákia

2019, február 14 - 16:21
A magyar-szlovák agrárkapcsolatok fontossága és szerepe túlmutat a kétoldalú kapcsolatokon, a Visegrádi Négyek együttműködése keretében is intenzív közös munka zajlik és számtalan kérdésben az európai uniós fórumokon is együtt lép fel a két ország a mezőgazdaság termelők érdekeinek védelmében - mondta Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium mezőgazdaságért felelős államtitkára szlovák kollégájának, Csicsai Gábor államtitkárnak Dunaszerdahelyen.

Együttműködési megállapodást kötött a Budapesti Corvinus Egyetem és a BlackRock alapkezelő

2019, február 14 - 15:59
Együttműködési megállapodást kötött a Budapesti Corvinus Egyetem és a világ legnagyobb pénzügyi befektető társaságának, az amerikai BlackRock alapkezelőnek a budapesti innovációs és technológiai központja.

Két vajdasági üzem nyílt meg a magyar kormány gazdaságfejlesztési programjának támogatásával

2019, február 14 - 14:04
Két ipari gyártó üzemet adtak át két vajdasági magyarlakta településen csütörtökön a magyar kormány gazdaságfejlesztési programjának támogatásával, ezzel 65 új munkahely létesült Adán és Topolyán.

Nagyon nehéz az előrehaladás a közel-keleti békefolyamatban

2019, február 14 - 13:57
Kiderült, hogy nagyon nehéz az előrehaladás a közel-keleti békefolyamatban - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az MTI-nek csütörtökön Varsóban, ahol részt vesz a közel-keleti helyzetről szóló nemzetközi konferencián.

Az új szakképzési stratégia tervezete nem tartalmazza a tankötelezettség emelését

2019, február 14 - 13:16
A sajtóban megjelent hírekkel ellentétben az új szakképzési stratégia kormány elé kerülő változata nem tartalmazza a tankötelezettség 17 éves korra emelését.

A nagyhatalmak legyenek érdekeltek hazánk sikerében

2019, február 14 - 13:05
Magyarország célja, hogy a világ jelentős gazdasági hatalmai érdekeltek legyenek hazánk gazdasági sikerében - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Figyelő csütörtöki számában megjelent, főként külpolitikai kérdéseket érintő interjúban, amelyet Mike Pompeo amerikai külügyminiszter budapesti látogatása után készített a lap a kormányfővel.

Oldalak