Kormányzati hírek

Feliratkozás Kormányzati hírek hírcsatorna csatornájára
www.kormany.hu - Hírek
Frissítve: 19 perc 44 másodperc

Szuverenitás nélkül nem lehet elérni a nemzeti célokat

25 perc 38 másodperc
2018-ban is nyilvánvaló, hogy szuverenitás, függetlenség és önállóság nélkül nem tudja elérni céljait egy nemzet, és az október 23-i ünnepségeket is ennek jegyében szervezik - mondta Kovács Zoltán kormányszóvivő.

Pályázatot hirdetnek határon túli családszervezetek támogatására

32 perc 38 másodperc
Kétszázmillió forintos keretösszeggel a határon túl működő, családokat segítő civil, egyházi szervezetek és vállalkozók támogatására hirdet pályázatot a Miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkársága - közölte Potápi Árpád János államtitkár kedden budapesti sajtótájékoztatón.

A cukorágazat nehéz helyzete is napirenden volt az uniós agrárminiszterek luxemburgi tanácsülésén

4 óra 24 perc
A Mezőgazdasági és Halászati Tanács 2018. október 15-i luxemburgi ülésén olasz kezdeményezésre nyolc tagállam, köztük Magyarország kérte a Bizottságot, hogy ismerje el a válsághelyzetet a cukorágazatban és léptesse életbe az ágazatot rövid- és középtávon stabilizáló intézkedéseket, így a magántárolási támogatás megnyitását.

Ma megkezdődik az egységes kérelmek előlegeinek kifizetése

4 óra 25 perc
Október 16-ával elindul a 2018. évi egységes kérelmekhez kapcsolódó, közvetlen támogatási jogcímeket érintő előlegek kifizetése.

Magyarországon tanácskoznak a Kárpátok térséggel foglalkozó tudós és kutatói társadalom képviselői

5 óra 16 perc
Első alkalommal ad Magyarország otthont a Kárpátok térség tudományos konferenciájának a ”Tudomány a Kárpátokért” platform jegyében, melyen az Agrárminisztérium kiemelt témáit és az elért eredményeket Belánszky-Demkó Zsolt nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár ismertette.

Miniszteri elismerő okleveleket vehettek át az ELTE joghallgatói

5 óra 18 perc
Trócsányi László miniszteri elismerő okleveleket adott át az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar JESSUP csapatát alkotó hallgatóinak 2018. október 15-én.

Felkészült a hajléktalanellátó rendszer a kihívásokra

5 óra 29 perc
Felkészült a hajléktalanellátó rendszer a téli kihívásokra, a korábbiakhoz hasonlóan most is mindenkinek segítséget nyújt - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára kedden Budapesten, sajtótájékoztatón.

Átadták a Thermo Fisher budapesti központját

5 óra 38 perc
Átadták a Thermo Fisher egészségügyi és gyógyászati vállalat regionális szolgáltató és fejlesztő központját kedden a budapesti Advance Tower épületében.

Kinevezték az új egészségügyért felelős államtitkárt

5 óra 44 perc
A köztársasági elnök a mai nappal kinevezte Dr. Horváth Ildikót az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyért felelős államtitkárává.

Már 100 ezer fiatal munkába állását segítette az Ifjúsági Garancia Program

8 óra 15 perc
Átlépte a 100 ezer főt az Ifjúsági Garancia Programban résztvevő fiatalok száma, ami nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a fiatalok munkanélkülisége harmadára csökkent 2010 óta – jelentette be Varga Mihály.

Elképzelhetetlen a vidékfejlesztés a nők részvétele nélkül

2018, október 15 - 17:58
A vidékfejlesztés elképzelhetetlen a nők részvétele nélkül, hiszen odaadásukra és gondoskodó munkájukra szükség van a vidék sérülékeny egyensúlyának megőrzésében - mondta az Agrárminisztérium vidékfejlesztésért felelős államtitkára hétfőn Budapesten, a vidéki nők nemzetközi napja alkalmából tartott sajtótájékoztatón.

Magyarország a jószomszédi kapcsolatokban érdekelt Ukrajnával

2018, október 15 - 17:38
Magyarország a jószomszédi kapcsolatokban érdekelt Ukrajnával, és azt kívánja, hogy keleti szomszédja erős és demokratikus ország legyen, amely tiszteletben tartja nemzetközi kötelességeit, és erőforrásként tekint a határain belül élő nemzeti kisebbségekre, köztük a magyar közösségre - jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Luxembourgban.

Sem a határsértéshez, sem a célországok önkényes kiválasztásához nem fűződnek emberi jogok

2018, október 15 - 17:07
Sem a határsértéshez, sem a célországok önkényes kiválasztásához nem fűződnek emberi jogok, ezért amikor az Európai Unió migrációs kérdésben lépéseket tesz, minden esetben a nemzetközi jog talajáról kell kiindulnia, amely világossá teszi, hogy a migráció nem emberi jog - jelentette ki Szijjártó Péter.

Megalakult a Mediációs Munkabizottság

2018, október 15 - 16:21
Az Igazságügyi Minisztérium kezdeményezésére 2018. október 15-én megalakult a Mediációs Munkabizottság.

Élénkülnek a magyar-kínai agrárkapcsolatok

2018, október 15 - 16:20
Nagy István az Agrárminisztériumban fogadta a Kínai Népi Gyűlés Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Bizottságának delegációját. A találkozó során a felek a Magyarország és Kína agrárkapcsolatait érintő aktuális kérdéseket vitatták meg.

Az Igazságügyi Minisztérium közleménye

2018, október 15 - 16:17
Trócsányi László igazságügyi miniszter pert indít Belgiumban jóhírnév megsértése miatt.

Kampány indul a mézfogyasztás ösztönzésére

2018, október 15 - 16:15
Kampány indul a belföldi mézfogyasztás ösztönzésére, ami az évente megtermelt 20 ezer tonnából jelenleg csupán 7 ezer tonna, egy főre számítva mintegy 70 dekagramm - mondta Nagy István agrárminiszter.

Az önálló élet elősegítése a legnagyobb segítség a vakoknak és gyengénlátóknak

2018, október 15 - 14:47
A minél önállóbb élet elősegítése a legnagyobb segítség a fogyatékossággal élő, köztük a vakok és gyengénlátó emberek számára, ezért a kormány is ezt tartja a legfontosabb feladatnak - közölte Fülöp Attila.

Idén is díjazták Magyarorszag legszebb konyhakertjeit

2018, október 15 - 13:08
Minden eddiginél több, összesen 370 településen több mint 2000 kertet műveltek meg az idén a Magyarország legszebb konyhakertje vetélkedőn - mondta el Kovács Szilvia, a program ötletgazdája és főszervezője a díjátadón hétfőn Budapesten.

24 milliárd forint jut a kulturális területre az EFOP forrásaiból

2018, október 15 - 12:53
Közvetlenül 24 milliárd forint jut a kulturális területre az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Programból (EFOP) a 2014 és 2020 közötti időszakban - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériuma európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkára hétfőn Debrecenben.

Oldalak