Kormányzati hírek

Feliratkozás Kormányzati hírek hírcsatorna csatornájára
www.kormany.hu - Hírek
Frissítve: 33 perc 3 másodperc

Felfüggesztik az építőipari korszerűsítési támogatások igénylésének beadását

2019, június 7 - 09:47
A 2019. április 12-én megjelent tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően az építőipari ágazat technológiai korszerűsítésére, hatékonyságának növelésére irányuló támogatás igénylésének a lehetősége a rendelkezésre álló keret kétszeres összegének elérésével, e közlemény megjelenésével felfüggesztésre kerül.

Megjelentek az Új Nemzeti Kiválóság Program pályázati kiírásai a 2019/2020-as tanévre

2019, június 6 - 13:36
Az Új Nemzeti Kiválóság Program (ÚNKP) célja, hogy a felsőoktatásban résztvevők kutatói-alkotói kiválóságának támogatása révén ösztönözze az egyetemek tudományos teljesítményét, erősítse a kutatói utánpótlást, vonzóvá tegye a tudományos életpályát, segítsen itthon és a pályán tartani a legkiválóbb oktatókat és kutatókat. A 4 milliárd forintos teljes keretösszegből várhatóan közel kétezren jutnak majd támogatáshoz.

A tízéves Holnapocska Tábor a teremtő képzeletet és az önkéntes adakozást hirdeti

2019, június 6 - 13:02
A gyerekek a Holnapocska Táborban olyan élményterápiában részesülnek, ami egyszerre szolgálja a fizikai és a lelki megerősödésüket, s miután a táborban gyógyulók egészséges társaikkal játszanak együtt, így mindannyian sokat tanulnak a kölcsönös elfogadásról és megértésről is – mondta el Palkovics László innovációs és technológiai miniszter a tábor fennállásának tízedik évfordulója alkalmából szervezett rendezvényen, 2019. május 3-án, Zalaszabarban.

Elektromos gépjárművekkel segíti a kormány több segélyszervezet munkáját

2019, május 23 - 10:31
Az Innovációs és Technológiai Minisztérium 450 millió forinttal támogatja több karitatív szervezet elektromos gépjármű beszerzését. A támogatás célja a szociális és humanitárius szolgáltatások szélesebb körű hozzáférhetőségének elősegítése mellett az elektromobilitás hazai elterjedésének előmozdítása.

Szükségszerű az átlag feletti gazdasági növekedés Magyarországon

2019, május 21 - 22:12
Szükségszerű az uniós átlag feletti gazdasági növekedés Magyarországon a 2010 előtti lemaradás miatt, a kormány ezért az exportfinanszírozás új lehetőségeit nyitja meg - mondta a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) parlamenti államtitkára kedden Budapesten, az Exim Awards gálán.

Gőzerővel zajlik a debreceni BMW-gyár területének előkészítése

2019, május 21 - 22:08
Ha valaki kimegy a BMW-gyár leendő területére, saját szemével győződhet meg arról, hogy gőzerővel zajlik az előkészítés, minden az eredeti ütemterv, a BMW-vel kötött megállapodás szerint halad - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden a Debrecen TV tudósítójának, amikor meglátogatta a gyár leendő helyszínét.

Debrecen a beruházási bajnok

2019, május 21 - 22:04
Beruházási bajnoknak nevezte Debrecent a külgazdasági és külügyminiszter kedden az Aföldi Tej Kft. sajt- és porítóüzemének átadásán, a hajdú-bihari megyeszékhelyen.

A State Department közép-európai ügyekért felelős igazgatójával tárgyalt Schaller-Baross Ernő helyettes államtitkár

2019, május 21 - 17:57
Schaller-Baross Ernő nemzetközi ügyekért felelős helyettes államtitkár a Miniszterelnökségen fogadta Daniel Lawtont, az amerikai külügyminisztérium közép-európai ügyekért felelős igazgatóját.

Nem lehet megengedni, hogy Brüsszel csökkentse a fejlesztéspolitikai forrásainkat

2019, május 21 - 16:56
Nem lehet megengedni, hogy Brüsszel - ahogy azt tervezi - óriási mértékben csökkentse a fejlesztéspolitikai forrásainkat - jelentette ki Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkára Pozsonyban, kedden.

Ötszáz új autó a rendőrségnek

2019, május 21 - 16:39
Ötszáz új személygépjárművet szerzett be a rendőrség a 2017 óta zajló amortizációs csere harmadik ütemében. Az autókat Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára és Balogh János országos rendőrfőkapitány adta át a területi szervek munkatársainak a Készenléti Rendőrség központjában, Budapesten 2019. május 21-én.

Új módszerekre van szükség a felsőoktatásban

2019, május 21 - 16:34
Új módszerekre, például projektpedagógiára van szükség a 21. századi felsőoktatásban - vélekedett a területért felelős helyettes államtitkár az Óbudai Egyetemen tartott konferencián kedden.

A tájékozatlanság komoly akadálya a rák korai felismerésének

2019, május 21 - 16:20
A tájékozatlanság még mindig jelentős akadálya a daganatos megbetegedések korai felismerésének – állapította meg az az európai felmérés, amelynek eredményeit az Országos Onkológiai Intézetben (OOI) rendezett Korai Diagnózis Konferencián hoztak nyilvánosságra.

Zalaegerszeg felkerült az autóipar európai térképére

2019, május 21 - 16:10
Zalaegerszeg felkerült az európai autóipar térképére, a városról úgy beszélnek, mint a következő évtized egyik legfontosabb autóipari fejlesztési, kutatási helyszínéről - jelentette ki Orbán Viktor hétfőn a Zalaegerszegi Televíziónak adott interjújában.

Az európai parlamenti választások tétje, hogy sikerül-e megtörni a bevándorláspárti elit egyeduralmát

2019, május 21 - 15:57
Az európai parlamenti választások tétje, hogy sikerül-e megtörni a bevándorláspárti elit egyeduralmát, Magyarország ugyanis úgy gondolja, hogy szakítani kell azzal a brüsszeli politikával, amely távol helyezkedett az európaiak akaratától - jelentette ki Takács Szabolcs, a Miniszterelnökség uniós ügyekért felelős államtitkára az általános uniós ügyekkel foglalkozó miniszteri EU-tanács keddi ülését követően Brüsszelben.

Az élelmiszeripar a magyar gazdaság egyik kitörési pontja

2019, május 21 - 15:51
A magyar gazdaság egyik kitörési pontjának nevezte az élelmiszeripart Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Várda Meat Kft. új üzemének keddi alapkőletételén, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kisvárdán.

Fennállásának 125. évfordulóját ünnepelte az Émász

2019, május 21 - 15:23
A már többségiben német tulajdonú, Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Nógrád megyében mintegy 700 ezer lakossági és ipari fogyasztót árammal ellátó Észak-magyarországi Áramszolgáltató (Émász) idén ünnepli fennállásának 125. évfordulóját, 1894-ben gyulladtak fel a villanyvilágítás első fényei Észak-Magyarországon; a jubileum alkalmából kedden ünnepséget tartott a cég Miskolcon.

Az iskolakertek fejlesztése hozzájárul a fiatalok környezettudatosságának növekedéséhez

2019, május 21 - 14:39
Az Agrárminisztérium kiemelt célja a felelősen gondolkodó, a környezetükért felelősséget vállaló jövő nemzedék képzése - jelentette ki Nagy István tárcavezető az Országos Iskolakert-fejlesztő Alapozó Program eszközátadási ünnepségén kedden, Drávafokon, a Pécsi Református Kollégium Csikesz Sándor Általános Iskolában.

Új munkaerőpiaci módszerrel tovább bővül a foglalkoztatás

2019, május 21 - 14:06
Új munkaerőpiaci módszerrel tovább bővül a foglalkoztatás ezúttal Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád és Heves megyében is - jelentette be a Pénzügyminisztérium foglalkoztatáspolitikáért és vállalati kapcsolatokért felelős államtitkára kedden Szolnokon.

A kormány célja a világban élő 15 milliós magyarság összekötése

2019, május 21 - 13:27
A kormány szeretné összekötni az anyaországban, a Kárpát-medencében és a diaszpórában élő 15 milliós magyarságot. A diaszpóra magyarságát segítő programok célja, hogy új lendületet vigyenek közösségeik életébe - mondta el a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős miniszteri biztosa kedden Budapesten.

Az OECD megerősítette, hogy Magyarország az Európai Unió egyik legdinamikusabban növekvő országa

2019, május 21 - 12:00
A Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) értékelése is megerősíti, hogy Magyarország az Európai Unió egyik legdinamikusabban növekvő tagállama - mondta Gion Gábor az MTI-nek az OECD a gazdasági kilátásokat elemző legfrissebb, kedden megjelent kiadványát értékelve.

Oldalak