Kormányzati hírek

Feliratkozás Kormányzati hírek hírcsatorna csatornájára
www.kormany.hu - Hírek
Frissítve: 24 perc 26 másodperc

A kormány a kutatók mellett áll

2018, december 20 - 14:40
A kormány fontosnak tartja, hogy a hazai kutatás-fejlesztési és innovációs rendszer átalakításakor az átmeneti időszakban is lehetővé tegye a Magyar Tudományos Akadémia zavartalan működését, hiszen alapelvünk, hogy érték nem veszhet el - mondta Palkovics László innovációs és technológia miniszter az MTA csütörtöki rendkívüli közgyűlése kapcsán tartott sajtótájékoztatón.

Franciaország és Magyarország hadiipari és nukleáris megállapodásokat kötött

2 óra 30 perc
Hadiipari és nukleáris együttműködési megállapodásokkal új dimenzióba léptek a francia-magyar gazdasági együttműködések - mondta kedden az MTI-nek Párizsban Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter francia kollégájával, Jean-Yves Le Driannal folytatott megbeszélését követően.

Menyhárd Attila az UNIDROIT Kormányzótanácsának új magyar tagja

2 óra 35 perc
Az UNIDROIT (Nemzetközi Intézet a Magánjog Egységesítéséért) Rómában megtartott éves Közgyűlésén 2018. december 6. napján a 2019-2023-as időszakra a Kormányzótanács tagjává választotta Dr. Menyhárd Attila, tanszékvezető egyetemi tanárt, az ELTE Állam- és Jogtudományi Karának Dékánját.

Új, Magyarországon összeszerelt fegyvereket kaptak a katonák

2 óra 48 perc
A cseh licenc alapján készült P-07 és P-09 típusú pisztolyok, BREN 2 típusú gépkarabélyok és SCORPION EVO 3 típusú géppisztolyok első darabjait ünnepélyes keretek között adták a budapesti Petőfi-laktanyában, elsőként a katonai rendészeknek.

Meg kell változtatni Magyarország "leányvállalat-ország" arculatát

3 óra 22 perc
Meg kell változtatni Magyarország "leányvállalat-ország" arculatát, meg kell teremtetni az ideális környezetet, melyben az innovatív termékfejlesztési folyamatokat Magyarországon, magyar munkaerővel végezhetik el a vállalatok - mondta Palkovics László innovciós és technológiai miniszter egy szakmai rendezvényen kedden Budapesten.

Abszurd vádakkal támadják Magyarországot

3 óra 38 perc
Abszurd vádakkal támadják Magyarországot - hangsúlyozta Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára a Frankfurter Allegmeine Zeitung (FAZ) című konzervatív német lap keddi számában.

Jövőre 5300 határon túli magyar diák látogathat Magyarországra egy program keretében

3 óra 40 perc
Jövőre 5300 határon túli hetedikes magyar diák látogathat Magyarországra és több mint ezer pedagógus vehet részt továbbképzésen a Határtalanul Magyarországon nevű program keretében - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára kedden Budapesten, sajtótájékoztatón.

Az Isten pénze című musicalt mutatják be az Arénában

4 óra 58 perc
Az Isten pénze című musicalt mutatják be december 22-én délután a Papp László Sportarénában több mint tízezer, a nevelőszülői hálózatban és nagycsaládokban felnövő gyermek és családja szórakoztatásáról gondoskodva.

Két új híd épül a magyar-szlovák határszakaszon

5 óra 55 perc
A közös államhatáron Őrhalom és Ipolyvarbó között közúti, Dunakiliti és Doborgaz között pedig kerékpárosok és gyalogosok közlekedésére szolgáló híd létesül.

Párizs és Berlin számíthat Budapestre a Nyugat-Balkán fegyvermentesítésében

6 óra 15 perc
Franciaország és Németország továbbra is számíthat Magyarországra a kézi- és könnyűfegyverek elterjedése elleni ENSZ-program sikerre vitelében - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a programmal kapcsolatos francia-német koordinációs kezdeményezésről Párizsban megrendezett konferencián felszólalva.

Az okosváros-fejlesztéseket a kormány kiemelten kezeli

6 óra 16 perc
A kormány kiemelten kezeli az okosváros-fejlesztéseket, hogy Magyarország nyertese legyen a globális folyamatoknak - mondta Szigeti Ádám, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) innovációért felelős helyettes államtitkára kedden egy budapesti konferencián.

8,5 milliárd forintot fordítanak nővérszállók építésére és felújítására

7 óra 5 perc
Az ország 13 megyéjében újulnak meg vagy épülnek új nővérszállók a közeljövőben, a beruházások 8,5 milliárd forint uniós forrásból valósulnak meg - jelentette be az emberi erőforrások minisztere.

A kormány a munkások oldalán áll

8 óra 41 perc
A munkaidő-beosztás önkéntes megváltoztatásáról szóló törvény a munkások érdekét szolgálja - jelentette ki a miniszterelnök az Országházban kedden az atv.hu-nak nyilatkozva.

Antall József nem adta fel célját, hogy visszavezesse Magyarországot a kommunizmus előtti önmagához

9 óra 3 perc
Antall József öröksége, hogy a kedvezőtlen erőviszonyok ellenére sem adta fel sosem a célját, hogy visszavezesse Magyarországot a kommunizmus előtti önmagához - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök kedden az Országházban.

A jövőben csak engedéllyel működhetnek a tanodák

10 óra 29 perc
Jövő júliustól csak az lehet tanoda, amelyet hivatalosan is tanodává minősítettek - hangsúlyozta a szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár kedden az M1 aktuális csatorna kedd reggeli műsorában.

Brüsszel és az ENSZ akarata ugyanaz, az illegális bevándorlás legalizálása

2018, december 10 - 17:25
A szálak összeérnek, ma már világosan látszik, hogy Brüsszel és az ENSZ akarata ugyanaz, ami ugyanis jelenleg az ENSZ-ben és Brüsszelben zajlik, az az illegális bevándorlás legalizálása - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Brüsszelben.

Magyarország élen jár a vándorló vízimadarak védelmében

2018, december 10 - 17:22
Az afrikai-eurázsiai vándorló vízimadarak védelméről szóló megállapodás (AEWA) legfőbb döntéshozó szervének konferenciáját december 4-8. között tartották a dél-afrikai Durban-ben. A háromévente megrendezendő találkozót legközelebb, a Magyar Kormány meghívására 2021-ben Budapesten tartják meg.

Agrárösztöndíjas hallgatók érkeztek Magyarországra

2018, december 10 - 17:12
Újabb 18 külföldi hallgató nyert felvételt a Magyar Kormány, valamint az ENSZ Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) által létrehozott közös ösztöndíj program keretében. Az új hallgatókat az Agrárminisztérium, a résztvevő egyetemek, a FAO Európai és Közép-ázsiai Regionális Hivatala, valamint az érintett kormányzati szervek és külképviseletek küldötteinek jelenlétében üdvözölték hétfőn Budapesten.

A roma és a magyar kultúra kiegészíti egymást

2018, december 10 - 16:56
A roma és a magyar nép kultúrája kölcsönösen hatott egymásra, illetve a két népben közös a hit, a hagyományok tisztelete és a család szeretete - jelentette ki az emberi erőforrások minisztere a Roma Koordinációs Tanács hétfői budapesti ülésén.

A vidéki egyetemeknek népességmegtartó szerepük is van

2018, december 10 - 15:37
A vidéki egyetemeknek óriási szerepük van abban, hogy az értelmiség helyben tudjon maradni, ami azért fontos, mert nemzetközi felmérések is igazolják, hogy ahol nincs értelmiség, ott hosszú távú fejlődés nem lehetséges - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának felsőoktatásért felelős helyettes államtitkára hétfőn a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kisvárdán, egy fórumon.

Oldalak