Pest Megyei Kormányhivatal - Hírek

Feliratkozás Pest Megyei Kormányhivatal - Hírek hírcsatorna csatornájára
www.kormanyhivatal.hu - Hírek
Frissítve: 26 perc 11 másodperc

Lakossági tájékoztató a szúnyogok elleni védekezésről

1 óra 6 perc
A Nemzeti Népegészségügyi Központ (az Országos Közegészségügyi Intézet jogutódja) összeállított a lakosság részére egy hasznos információkat tartalmazó dokumentumot a szúnyogok elleni védekezésről.

Agrárképzések Napja és Szakmatúra a Pályaválasztási Kiállítás rendezvényei keretében

2 óra 19 perc
2018. október 4-én Szekszárdon került megrendezésre a Jövőd záloga Pályaválasztási Kiállítások rendezvénysorozat egyik elemeként az Agrárképzések Napja, melynek az AM Dunántúli Agrárszakképző Központ, Csapó Dániel Mezőgazdasági Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium adott otthont. Simonné Szerdai Zsuzsanna főigazgató asszony megnyitóját követően Dömény Zoltán cégvezető a Lavina Kereskedelmi, Vendéglátó és Élelmiszeripari Kft. részéről, Stang Réka HR munkatárs az MCS Mohácsi Vágóhíd Zrt. részéről, Vesztergombi Norbert termelési vezető a Tolnatej Zrt. részéről és Heitz Péter üzletfejlesztési és digitális agronómiai vezető a Syngenta Kft. képviseletében tartott előadást az érdeklődő diákoknak és kísérőiknek.

Új karrier Magyarországon online állásbörze

2 óra 34 perc
Az idén Magyarország egyetlen online állásbörzéje, a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat és az EURES legnagyobb toborzási eseménye, az Új Karrier Magyarországon online állásbörze 2018. november 20-án 10.00 – 16.00 óra között kerül megrendezésre. Az esemény elsődleges célja, hogy minél több hazai munkáltatót vonjon be, és ezzel párhuzamosan minél több hazai és külföldről hazatérést tervező álláskereső kapjon a foglalkoztatási szervezeten keresztül megbízható segítséget. A fókusz a magyarországi állásajánlatokon van, azzal a hosszú távú céllal, hogy az uniós foglalkoztatási szolgálatok bekapcsolásával a jelenleg külföldön dolgozó magyar munkavállalók számára is láthatóvá váljanak a hazai elhelyezkedésben rejlő értékek.

E-mail fiók hiba elhárult a Társadalombiztosítási Főosztályon

5 óra 47 perc
A Nyíregyháza, Szabadság tér 4. sz. alatti székházban a Társadalombiztosítási Főosztály központi e-mail fiókjával kapcsolatos hiba elhárult, a tarsadalombiztositas@szabolcs.gov.hu e-mail címre továbbított küldemények megérkeznek.

Átvette a csapatzászlót az MH 6. Sipos Gyula Területvédelmi Ezred

6 óra 27 perc
Ünnepélyes keretek között vette át a csapatzászlót a Székesfehérváron megalakult MH 6. Sipos Gyula Területvédelmi Ezred. Az új katonai szervezet több száz tartalékos katonája sorakozott fel a Városház téren, az új tartalékosok esküt tettek a haza védelmére. Dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter beszédében hangsúlyozta: olyan erős honvédséget kívánnak létrehozni, amely szavatolja a biztonságos környezetet.

Összeült a Védelmi Bizottság

6 óra 59 perc
Somogy Megye Kaposvári Járási Helyi Védelmi Bizottsága 2018. október 12-én tartotta II. félévi rendes ülését.

Indul a szezon - „Fűts Okosan!”

7 óra 55 perc
A hideg időjárás beköszöntével kezdődik a fűtési szezon, folyamatos lesz a távhőszolgáltatás, felizzanak a kazánok, beindulnak a gázkonvektorok. Érdemes körültekintőnek lenni, átgondoltan fűteni egyrészt a biztonságunk, másrészt a környezetünk védelme érdekében! A hulladékok megfelelő kezelésével, a fűtőberendezések karbantartásával és a tüzelőanyagok helyes megválasztásával sokat tehetünk a levegő tisztaságáért, a saját egészségünkért – hívja fel a figyelmet az Egri Járási Hivatal Környezetvédelmi és Természetvédelmi Osztálya az országos „Fűts Okosan!” kampányhoz kapcsolódva.

Befejeződött a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal 33 középületének energetikai fejlesztése

2018, október 15 - 17:16
­A Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal a KEHOP-5.2.2-16-2016-00047 azonosító számú projektje keretében 1 299,7 millió Ft összegű európai uniós forrás, valamint 2,3 millió Ft saját forrás felhasználásával 33 db általa használt, illetve vagyonkezelt középület kiemelt épületenergetikai fejlesztését valósította meg, három ütemben.

Új munkatársakat keres a büntetés-végrehajtás

2018, október 15 - 16:56
­Országos toborzó program indul; a jelentkezéseket a toborzas@bv.gov.hu e-mail címre vagy a 1054 Budapest, Steindl Imre utca 8. címre várják.

Új Karrier Magyarországon – online állásbörze, határok nélkül!

2018, október 15 - 15:35
Európai online állásbörzét szervez - Új Karrier Magyarországon címmel - november 20-án a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat és az EURES. A cél, hogy minél több hazai és külföldről hazatérést tervező magyar álláskereső kapjon a foglalkoztatási szervezeten keresztül megbízható segítséget. Az online börze határok nélküli találkozási lehetőséget kínál a magyarországi cégekkel és a megpályázható karrierlehetőségeikkel!

Egyéves lett a különleges dandár

2018, október 15 - 10:35
Egy éve alakult meg a szolnoki MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandár. Az évforduló alkalmából megrendezett dandársorakozón ünnepélyes keretek között lecserélték az eddig használt zöld barettsapkájukat homokszínűre, illetve felavatták vitéz Bertalan Árpád mellszobrát és leleplezték a megújult ejtőernyős emlékfalat. Az ünnepségen részt vett és a megemlékezés koszorúját helyezte el a kormányhivatal képviseletében dr. Berkó Attila kormánymegbízott.

E-mail fiók hiba a Társadalombiztosítási Főosztályon

2018, október 15 - 10:21
A Nyíregyháza,Szabadság tér 4. sz. alatti székházban a Társadalombiztosítási Főosztály központi e-mail fiókja nem működik, ezért a tarsadalombiztositas@szabolcs.gov.hu e-mail címre továbbított küldemények nem érkeznek meg.

Pályaválasztási Kiállítás és Szakmabemutató

2018, október 15 - 08:35
A Somogy Megyei Kormányhivatal várja az érdeklődőket!

„Tuskósi Bika” a Gamási Vadászati Emléknapon

2018, október 13 - 12:29
Dr. Neszményi Zsolt, kormánymegbízott, mint fővédnök, vett részt 2018. október 13-án Gamáson, az Emléknapon.

"A Te szakmád, a Te jövőd"

2018, október 13 - 11:12
Pályaorientációs napot szervezett a Tatabányai Szakképzési Centrum, melynek célja, hogy a tanulók közül többen szerezzenek szakmát, motiváltabbak legyenek, és sikeresen helyezkedjenek a munkaerő piacon.

A Kunszentmiklósi Járási Hivatal a kormányablak busz következő megállója

2018, október 13 - 11:08
A Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal mobil ügyfélszolgálata a jövő héten a Kunszentmiklósi Járási Hivatalba látogat 2018. október 15. napjától 2018. október 19. napjáig.

Tájékozott fogyasztó, kevesebb vitás ügy

2018, október 13 - 10:04
­A „Panasza van? Segítünk!” sorozat újabb két kiadványával segíti a fogyasztók tájékozódását a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH). A legújabb fogyasztóvédelmi füzetek a kereskedőváltással és a közműcsatlakozással kapcsolatban felmerülő kérdésekre adnak választ.

Mentőcsoportok gyakorlatoznak Kaposváron

2018, október 12 - 16:19
Dr. Neszményi Zsolt kormánymegbízott, aki egyben a Somogy Megyei Védelmi Bizottság elnöke is, részt vett és köszöntőt mondott a „KÖTÉL” telephelyén, Kaposváron, 2018. október 12-én a Mecsek és Somogy Mentőcsoportok állományának nemzeti minősítő gyakorlatán.

Összehangolt a védelmi igazgatás rendszere Fejérben

2018, október 12 - 15:01
Nukleárisbaleset-elhárítási gyakorlatot tartott a Fejér Megyei Védelmi Bizottság október 10-én, szerdán, Alapon. A Paksi Atomerőmű bevonásával egy feltételezett balesetet és az abból eredő veszélyhelyzetet szimulálták, amelyet törzsvezetési gyakorlaton dolgoztak fel. Ennek alapján a védelmi igazgatás területi és helyi szervei meghozták a szükséges döntéseket. A szimuláció a honvédség, a rendőrség és a katasztrófavédelem, valamint a helyi általános iskolás diákok végrehajtási gyakorlatával folytatódott.

Szakmai napot szervezett jegyzőknek a kormányhivatal

2018, október 12 - 14:11
Megyei szakmai napot tartott a települési önkormányzatok jegyzői és közigazgatási szakemberei részére a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal. A rendezvény resztvevőit dr. Kollár István, a Hatósági Főosztály vezetője köszöntötte, majd az önkormányzatokat érintő aktuális kérdéseket feldolgozó szakmai előadások következtek.

Oldalak