Pest Megyei Kormányhivatal - Hírek

Feliratkozás Pest Megyei Kormányhivatal - Hírek hírcsatorna csatornájára
www.kormanyhivatal.hu - Hírek
Frissítve: 26 perc 5 másodperc

Államigazgatási Kollégium a kormányhivatalban

3 óra 27 perc
A Somogy Megyei Államigazgatási Kollégium 2018. december 11-én tartotta meg a 2018. évi ülését.

Dr. Udvardy György megyéspüspök volt a Vármegyeházi Esték vendége

4 óra 2 perc
A Tolna Megyei Kormányhivatal és a Wosinsky Mór Megyei Múzeum évek óta nagy sikerrel megrendezett Vármegyeházi Esték programsorozatának ezúttal dr. Udvardy György megyéspüspök volt a vendége 2018. december 10-én. Előadása a 2020. évben Budapesten megrendezésre kerülő Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra készülve megvilágította az Eucharisztia történelmi, biblikus és teológia hátterét, felhívta a figyelmet az utolsó vacsora „titkára”, Krisztus áldozatára, határtalan szeretetére, a vele való találkozás fontosságára. Az érdeklődőket dr. Horváth Kálmán kormánymegbízott köszöntötte.

Az év végi ünnepek jelentős befolyással vannak a munkavégzés szabályaira

5 óra 13 perc
Az év végi ünnepek kapcsán előtérbe kerülnek a szabadság kiadásával, a munkaidő beosztásával (figyelemmel a munkanapok áthelyezésére is), valamint a bérpótlékokkal kapcsolatos szabályok. A Pénzügyminisztérium Foglalkoztatás-felügyeleti Főosztálya által készített szakmai anyag a témához kapcsolódó főbb munkajogi szabályokat ismerteti, hiszen ezek a munkavállalók többségét a gyakorlatban is érintik ebben az időszakban.

Ülésezett a Veszprém Megyei Államigazgatási Kollégium

5 óra 22 perc
A kormányablakokban létrejött NAV ügyfélszolgálatok működése, Veszprém megye aktuális társadalmi-gazdasági helyzete, valamint a harmadik országbeli állampolgárok foglalkoztatásának engedélyezésével kapcsolatos tapasztalatok szerepeltek a Veszprém Megyei Államigazgatási Kollégium hétfői ülésének napirendjén. A Veszprém Megyei Kormányhivatal és a koordinációs és ellenőrzési jogkörébe tartozó megyei, valamint egyéb, megyei illetékességű államigazgatási szervek tanácskozását az Államigazgatási Kollégium elnöke, Takács Szabolcs kormánymegbízott nyitotta meg.

Ismét a Kormányhivatalba látogatott a Mikulás bácsi

5 óra 43 perc
A Kormányhivatal Dísztermében megrendezésre kerülő ünnepség alkalmával látogatott el a Mikulás bácsi a gyerekekhez, ahol Széles Sándor kormánymegbízott fogadta.

Újabb támogatás a megyei önkéntes tűzoltó egyesületeknek

5 óra 54 perc
Az idei évben 700 millió forint összértékű támogatást nyújtott a katasztrófavédelem az önkéntes tűzoltó egyesültek és mentőszervezetek részére a központi költségvetésből, melyből több mint 15 millió forint támogatást nyertek a Tolna megyei önkéntes tűzoltó egyesületek. Az eszközöket ünnepélyes keretek között adták át a Szekszárdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság Mikes utcai tűzoltó szertárában. Az ünnepségen dr. Horváth Kálmán kormánymegbízott köszöntötte az egyesületek képviselőit.

Gyűlnek a cipősdobozok a kormányhivatalban

6 óra 40 perc
A Somogy Megyei Kormányhivatal idén is megszervezi az immáron hagyományos karácsonyi cipősdoboz akciót, amely ajándékokat rászoruló gyermekek kapnak megyeszerte. A kormányhivatal dolgozói ezúttal is több száz cipősdobozt állítottak össze.

Adventi ajándék: fenyőfák a szociális és gyermekvédelmi intézményeknek

7 óra 37 perc
Az adventi időszakban a Fejér Megyei Önkormányzat és a Fejér Megyei Kormányhivatal immár nyolc éve jótékony célú fenyővásár szervez, és fenyőadománnyal segíti, hogy méltó legyen a Fejér megyei szociális és gyermekvédelmi intézmények karácsonya.

Megyei díjátadó

9 óra 26 perc
Megyei közösségeink, az itt élő személyek értékteremtő munkáját díjazták és átadták a megyei közgyűlés kitüntető címeit, a Komárom-Esztergom Megyéért, a Komárom-Esztergom Megyéért Szakmai Díjat és a Vályi Díjat a Szent Adalbert Központban megtartott megyei napon.

Új eszközöket kaptak a tűzoltók

2018, december 10 - 15:09
Hetvenkilenc önkéntes tűzoltó egyesület 58 millió 841 ezer forint, öt önkormányzati tűzoltó-parancsnokság 19 millió 925 ezer forint és négy mentőcsoport mintegy 1 millió 744 ezer forint értékben vehettek át védőfelszereléseket és különböző tűzoltástechnikai eszközöket a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon.

Összeült a Vas Megyei Államigazgatási Kollégium

2018, december 10 - 11:00
A Vas Megyei Államigazgatási Kollégium december 7-én tartotta ülését a Megyeháza dísztermében.

Elindult a téli szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés

2018, december 10 - 08:48
December 1-jén elkezdődött a már hagyományos téli élelmiszerlánc-ellenőrzés. A Zsigó Róbert élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár által elrendelt akció egész az év végig tart és szinte minden, az ünnepekhez kötődő termékre és ilyenkor kiemelt forgalmat bonyolító vállalkozásra kitér.

Csak az évenkénti oltás véd meg az influenzától

2018, december 10 - 07:27
Az influenza nagy világjárványokat okozhat, ilyen volt az 1918-ban tomboló járvány, amely húsz millió áldozatot követelt, és spanyolnátha néven került be a történelemkönyvekbe. A megbetegedés ellen ma már az évente megismételt védőoltás nyújt védelmet.

Megyei Védelmi Bizottság felkészítő ülés

2018, december 7 - 21:36
A Komárom-Esztergom Megyei Védelmi Bizottság (MVB) Katasztrófavédelmi Munkacsoportjának tagjai, a helyi védelmi bizottságok elnökei, és a feladatok ellátásában, a védelmi igazgatásban közreműködő szervezetek képviselői, a települések polgármesterei tekintették át továbbképzés keretében a nukleárisbaleset-elhárítás során végrehajtandó feladatokat.

Betlehemi jászol kiállítás

2018, december 7 - 14:53
A Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal V. alkalommal adott otthont a „Betlehemi jászol” kiállításnak, valamint alkalmat a hivatal adventi koszorúján lévő első gyertya meggyújtására.

Ügyfélfogadás szünetelése a Nyírbátori, Máriapócsi, és Nyírlugosi Kormányablakban

2018, december 7 - 14:02
Tisztelt Ügyfeleink! Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Nyírbátori Járási Hivatal Kormányablak Osztálya Nyírbátori (4300 Nyírbátor, Szabadság tér 6.), Máriapócsi (4326 Máriapócs, Kossuth tér 2.), és Nyírlugosi (4371 Nyírlugos, Szabadság tér 1.) Kormányablakában 2018. december 11. (kedd) napján az ügyfélfogadás technikai okok miatt 12.00-16.00 óráig szünetel.

Karácsonyi Jótékonysági Sütemény- és Ajándékvásár a Megyeházán

2018, december 7 - 13:45
Az elmúlt évhez hasonlóan idén is összefogtak egy nemes ügy érdekében a megyeházán lévő társszervezetek. A megyei önkormányzat a kormányhivatallal és Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság megyei kirendeltségével közösen szervezett jótékony célt szolgáló eseményén a munkatársak által készített süteményeket lehetett megvásárolni. Az adományt a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet javára gyűjtötték, melyből infúziós pumpák megvételével segítik a kórházi ápolásra szorulók életkörülményeinek javítását.

Két hónap alatt 800 iskolás vett részt a Játékos Tudományon

2018, december 7 - 13:25
Összesen csaknem 800 általános iskolás gyermeknek tartottak idén ősszel egészségfejlesztési bemutatót a Veszprém Megyei Kormányhivatal népegészségügyi szakemberei.

Tisztelt Ügyfeleink!

2018, december 7 - 12:09
Értesítjük Önöket, hogy Somogy Megyei Kormányhivatal Siófoki Járási Hivatal Balatonföldvári Kormányablakában az ügyfélfogadás az épület felújítása miatt 2018. december 10-től (hétfő) a munkálatok befejezéséig szünetel.

Tisztelt Ügyfeleink!

2018, december 7 - 12:09
Értesítjük Önöket, hogy Somogy Megyei Kormányhivatal Siófoki Járási Hivatal Balatonföldvári Kormányablakában az ügyfélfogadás az épület felújítása miatt 2018. december 10-től (hétfő) a munkálatok befejezéséig szünetel.

Oldalak