Pest Megyei Kormányhivatal - Hírek

Feliratkozás Pest Megyei Kormányhivatal - Hírek hírcsatorna csatornájára
www.kormanyhivatal.hu - Hírek
Frissítve: 7 perc 6 másodperc

Támogatói szerződés a Kormányhivatal és a Jászmetál-2000 Kft. között

2019, február 15 - 16:05
Támogatási szerződést kötött egymással a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Kormányhivatal és a Jászmetál-2000 Kft. A megállapodást Dr. Berkó Attila kormánymegbízott, és László Attila, a cég ügyvezetője írta alá. A foglalkoztatás javítására kiírt kormányzati támogatási projekten 9 cég nyert el támogatást a megyében, ebből a Jászmetál 15 millió 600 ezer forintos támogatásban részesült.

Diplomaosztó a Neumann János Egyetem Gazdálkodási Karán

2019, február 15 - 16:00
Megtartotta a 2018-2019-es őszi félévben végzett hallgatók diplomaosztóját a Neumann János Egyetem, szolnoki képzési helyén. Az őszi szemeszterben az egyetem gazdálkodási, kertészeti és vidékfejlesztési, valamint műszaki-informatikai képzésén 84 hallgató tett sikeres záróvizsgát.

A Zala Megyei Kormányhivatal országos projektet is gesztorál

2019, február 15 - 13:06
Tavaly számos, a közigazgatás hatékonyságát javító, s ezzel a jövő generációit is kiszolgáló infrastrukturális fejlesztés valósult meg a megyében. Ezekről, valamint a Zala Megyei Kormányhivatal előtt álló feladatokról dr. Sifter Rózsa kormánymegbízottat kérdeztük.

Közlemény – Soproni Járási Hivatal Gyámügyi és Igazságügyi Osztálya ügyfélfogadási rendjének változásáról

2019, február 15 - 10:22
Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy 2019. február 11-től március 31-ig a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal Soproni Járási Hivatala Gyámügyi és Igazságügyi Osztályának ügyfélfogadása az alábbiak szerint változik: hétfő, kedd, csütörtök, péntek 8.00-11.00 óra

Csökkent az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz fordulók száma

2019, február 15 - 09:36
Az év hatodik hetében Tolna megyében az előző heti adatokhoz képest (770 fő) csökkent az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz fordulók száma (573 fő). Influenza vírus okozta súlyos megbetegedés gyanúját, illetve járványt a 6. hétre vonatkozóan nem jelentettek. Szövődményes esetek miatt kórházi felvételről, halálozásról nem kaptunk értesítést. Megyénket tekintve a megbetegedési arány még jóval meghaladta a járványküszöböt. Tolna megye mindhárom fekvőbetegeket ellátó intézményében határozatlan ideig jelenleg is látogatási tilalom van érvényben.

Termékbemutatók: otthonaikban csapják be az időseket

2019, február 15 - 09:11
Az utóbbi időben a fogyasztóvédelem területén ismét egyre több panasz érkezik a termékbemutatókkal kapcsolatban.

„Kaposvár Mi Vagyunk” polgármesteri évértékelő

2019, február 14 - 21:00
Kaposváron, a Szivárvány Kultúrpalotában, a Kaposvár Polgáraiért Egyesület szervezésében 2019. február 14-én tartott évértékelő beszédet Szita Károly, Kaposvár Megyei Jogú Város polgármestere.

Ma már a foglalkoztatás támogatása a megoldandó feladat a régióban – Takács Szabolcs kormánymegbízott a Pápa TV vendége volt

2019, február 14 - 16:18
Különféle támogatásokkal igyekszik segíteni a megyei munkáltatók munkahelymegőrzését és új álláshelyeinek létrehozását a Veszprém Megyei Kormányhivatal – erről is beszélt Takács Szabolcs kormánymegbízott a Pápa Televíziónak adott interjúban.

Évindító szakmai egyeztetések a megye munkaerőpiaci helyzetéről

2019, február 14 - 16:15
Magyarországon a legfrissebb adatok szerint a munkanélküliségi ráta már 3,6 százalékra süllyedt, amely közelít a teljes foglalkoztatottsághoz. Ezt a célt szolgálják erősíteni az inaktívak, az álláskeresők, vagy a közfoglalkoztatottak képzései is, mint például a foglalkoztatási paktumhoz kapcsolódó vagy a 25 év alattiak támogatása projekt. Az egyeztetésen elhangzott: a GINOP 5.2.1-14 Ifjúsági Garancia keretében a rendelkezésre álló forrásokból csaknem 2000 fiatalnak a képzését, foglalkoztatását tudják majd segíteni a hivatal munkatársai.

Telt házas társadalombiztosítási fórum a kormányhivatalban

2019, február 14 - 16:15
Immáron hetedszer rendezett a társadalombiztosítási, egészségbiztosítási, munkaügyi, foglalkoztatási aktuális jogszabályváltozások értelmezését, illetve azok egységes alkalmazását segítő társadalombiztosítási fórumot csütörtökön a Békés Megyei Kormányhivatal. A fórum elsősorban a hatósági munkát is ellátó társadalombiztosítási kifizetőhelyek ügyintézőinek munkáját hivatott segíteni, de a rendezvényen részt vettek a kormányhivatal, a járási hivatalok e szakterületen dolgozó munkatársai is.

Értekezlet a megyei települések jegyzőinek

2019, február 14 - 15:41
A Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal szervezésében jegyzői értekezletet tartottak, melyet Dr. Kancz Csaba kormánymegbízott nyitott meg.

Mérsékelten csökkent az influenzaszerű megbetegedések száma

2019, február 14 - 14:15
Fejér megye területén 3134 beteg fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel – az influenza-figyelőszolgálatban résztvevő orvosok jelentései alapján végzett becslés szerint, 2019. február 4. és 10. között. Ez 18 % -kal kevesebb az előző hetinél.

Civil elismerés a parlagfű ellen küzdő kollégáinknak

2019, február 14 - 12:58
2018-ban a Heves Megyei Kormányhivatal munkatársai derítették fel a legtöbb parlagfüvet az országban, az ellenőrzött terület nagyságát pedig megtízszerezték az előző évhez képest – ezt a munkát ismerte el a Parlagfűmentes Magyarországért Egyesület (PME). A civil szervezet a Budapesten tartott Környezet-egészségügyi Akciónapján kupát, okleveleket és speciális védőmaszkokat adott át a Heves Megyei Kormányhivatal képviselőinek. Az allergén gyomnövény elleni védekezés 2018-ban is több hivatali egység munkatársainak hatékony együttműködése révén valósult meg. Nyolcszáz hektárnyi parlagfűvel fertőzött területet azonosítottak az átvizsgált több mint háromszázezer hektáron. A munka, melynek kiemelt része a megelőzésre való figyelemfelhívás, idén is folytatódik: a szakemberek a napokban tartották az év első - parlagfű-mentesítésről szóló- megyei értekezletét.

Katonai vezetők látogatták meg a Fővárosi Védelmi Bizottságot

2019, február 14 - 11:31
Látogatást tettek a Nemzeti Közszolgálati Egyetem felsővezetői katonai képzését végző honvédtisztek Budapest Főváros Védelmi Bizottságánál, ahol a területi közigazgatás szerkezetéről, a kormányhivatalok szerteágazófeladatairól és a védelmi igazgatás rendszeréről tájékozódtak.

Bemutatkozott az állami főépítész: terítéken a településrendezés, településfejlesztés

2019, február 14 - 10:37
A településrendezéssel, településfejlesztéssel és a településkép védelmével kapcsolatos szakmai követelményekről, jogszabályokról szóló szakmai értekezleten mutatkozott be a települési főépítészeknek, a járási hivatalok építésügyi vezetőinek, valamint a Békés Megyei Építész Kamara, illetve a Békés Megyei Mérnöki Kamara vezetőjének Gömöri Beatrix okleveles építészmérnök, a Békés Megyei Kormányhivatal állami főépítésze.

Járványügyi képzés vadászoknak

2019, február 14 - 08:20
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) Országos Járványügyi Központ tekintettel az afrikai sertéspestis járványra „ASP járványügyi képzés vadászok számára” elnevezéssel indított – a http://edu.nebih.gov.hu távoktatási portálon idén év végéig elérhető – e-learning típusú online képzési felületet.

Még magasabb színvonal, ügyfélközpontúság a cél

2019, február 13 - 16:13
Több, mint félmillió polgárral áll kapcsolatban a Heves Megyei Kormányhivatal, amely hamarosan két kormányablak busszal is segítheti az itt élők ügyeinek intézését – egyebek között erről is beszélt a Heves Megyei Hírlapnak adott interjújában dr. Pajtók Gábor megyénk kormánymegbízottja.

Megújult egy komáromi középiskola

2019, február 13 - 14:54
Teljes épületenergetikai korszerűsítés fejeződött be a Tatabányai Szakképzési Centrum Kultsár István Szakgimnáziumában és Szakiskolájában Komáromban.

Influenza – még járvány van, de kevesebb a beteg

2019, február 13 - 14:00
Valamelyest csökkent, de még mindig a járványküszöb érték sokszorosa az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz fordulók aránya Heves megyében – derül ki a háziorvosoktól kapott adatok alapján készített összesítésből. A Heves Megyei Kormányhivatal jelentése szerint február 4. és 10. között háromezer felett volt az influenzagyanús betegek száma, 230-cal kevesebb, mint az azt megelőző héten. Az érintettek közel fele 14 év alatti. Megyénk öt fekvőbeteg ellátó intézményében továbbra is látogatási tilalom van érvényben. Dr. Pozsgai Szabolcs, helyettes megyei tisztifőorvos azt mondta, valószínűleg az influenzajárvány a múlt héten elérte megyénkben a csúcsot és remélhetőleg innentől folyamatosan csökkenni fog a betegek száma.

Az időben felfedezett mellrák gyógyítható! - Mammográfiai szűrés Fejér megyében

2019, február 13 - 12:51
A Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház mammográfiai szakrendelésre, emlőszűrésre várja a Székesfehérváron élő hölgyeket. Kápolnásnyéken és Pázmándon mobil szűrőkamionban biztosítják a vizsgálatot.

Oldalak